23. lipnja 2017.

Kruh bobule

Pekla sam kruh novog oblika kakav često vidim u trgovini. Bio nam je odličan.. onako topal sa svježe rezanom mortadelom mmmm :)



Sastojci:
1 kg brašna
40 g svježeg kvasca
180 g kiselog vrhnja
200 ml toplog mlijeka
300 ml tople vode
1,5 žličica soli
2 žličice šećera
5 žlica ulja


Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Oblikujte u kuglu, pokrijte kuhinjskom krpom ili prozirnom folijom i ostavite da udvostruči volumen.

Naraslo tijesto podijelite na šest dijelova. Svaki dio razvaljajte u kvadrat, zarolajte ga i prerežite na dva dijela. Rolnice slažite uspravno u duguljasti kalup, rez neka bude s donje strane.

Prije stavljanja u kalup svaku rolnicu lagano premažite uljem ili otopljenim maslacem tako da se kasnije svaka bobula može uredno odvojiti.

Recept u slici
Pripremljene bobule pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmore, a za to vrijeme uključite pećnicu da se ugrije na 200°C.

Kad je pećnica ugrijana stavite peći kruh - bobule 40 minuta na 200°C.
Pečeno poprskajte vodom, pokrijte desetak minuta nakon čega se možete poslužiti :)

Nema komentara:

Objavi komentar