18. prosinca 2016.

Rolnice s nutellom i orasima

Ove su rolnice zasitne, sigurno će vam ostati za idući dan ali i tada će biti fine mekane zato ponekad kao zamjenu za buhtle napravite ove rolnice :)


Recept za rolnice s nutellom i orasima


Sastojci:

Tijesto:
800 g brašna
40 g di-go svježeg kvasca
1 žličica šećera
100 ml toplog mlijeka
5 žlica šećera
1 žličica soli
korica od pola limuna
200 ml kiselog vrhnja
125 ml toplog mlijeka
1 jaje
1 žutanjak
75 g otopljenog maslaca ili margarina
2 žlice ulja

Ostalo:
400 g nutelle ili nekog drugog lješnjak namaza
120 g mljevenih oraha
50 g otopljenog maslaca



Priprema:

Kvasac razmrvite pa sa žličicom šećera i brašna razmutite u 100 ml toplog mlijeka i ostavite da naraste. U zdjelu za miješanje stavite brašno, preostali šećer, sol, koricu limuna, jaje, žutanjak i otopljeni maslac pa promiješajte. Kad je kvasac narastao dodajte ga u brašno, te uz dodavanje kiselog vrhnja i ostatka mlijeka dalje mijesite, a na samom kraju dodajte ulje pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odmara tridesetak minuta.


Naraslo tijesto kratko premijesite pa razvaljajte u kvadrat veličine cca 50 x 50 cm. Tijesto sad premažite nutellom ili nekim drugim lješnak namazom (po potrebi malo ugrijte da se lakše razmazuje) i pospite mljevenim orasima. Orahe malo potisnite žlicom pa ovako namazano tijesto prerežite pet puta vodoravno i 4 okomito da dobijete 20 pravokutnika. Svaki pravokutnik zarolajte po kraćoj strani i odložite u kalup za pečenje od pećnice. Rolnice slažite jednu blizu druge.

Gotove rolnice ostavite da odmaraju dok se pećnica ugrije na 180°C.

Kad je pećnica ugrijana, rolnice premažite otopljenim maslacem i stavite peći 30 minuta na 180°C.


Ohlađene rolnice posipajte šećerom u prahu. Fine su mekane i idući dan.
Recept sam isprobala sa stranice Kuvajmo blogovski.


Nema komentara:

Objavi komentar